van 24 t/m 27 oktober Victor of de kinderen aan de macht in Frascati Amsterdam >> 28 oktober Victor of de kinderen aan de macht in NTGent Gent >> 4 november Victor of de kinderen aan de macht in Corrosia Theater, Expo & Film Almere >> 8 november Victor of de kinderen aan de macht in Theater De Omval Diemen >> van 9 t/m 12 november Poquelin II (werktitel) in Toneelhuis Antwerpen >> meer...

Paraula

Premièredatum: 2016-03-02
speeldata

De zesde editie van Paraula op 24 mei 2017 staat in het teken van het erotische werk van Carlos Drummond de Andrade, Ingrid Jonker, Remco Campert en Antjie Krog. De poëzie wordt doorsneden, overgenomen en weer losgelaten door muziek waardoor het een onvervalste Paraula avond wordt. Het vaste ensemble van Manja Topper, Maarten Ornstein en Jeannine Valeriano, wordt voor deze avond aangevuld met de speciale gasten Michiel Scheen en Mattijs van de Woerd.

Paraula is een nieuwe serie avonden in Splendor Amsterdam waarin muziek en taal, voordracht en improvisatie zich vermengen. Elke editie nodigen Gillis Biesheuvel en Manja Topper van Dood Paard samen met musici Maarten Ornstein en Jeannine Valeriano speciale gasten uit om samen de grens tussen muziek en taal te onderzoeken, en waar mogelijk te slechten. Eerder werkte het viertal al samen in de live hoorspel projecten Zwaar Water (2007) en Serotonine (2013/14). Paraula is een voortzetting van die succesvolle samenwerking.
 
 


 

 Credits:
Gillis Biesheuvel, Maarten Ornstein, Jeannine Valeriano, Manja Topper

Artikelen bij dit project:
» Paraula te zien op de Museumnacht 2016 (26-09-2016)
» Tweede editie Paraula op 18 mei (12-05-2016)
» Eerste Paraula op woensdag 2 maart (17-02-2016)