7 maart Salon Paraula in Splendor Amsterdam >> van 27 maart t/m 4 april Matglazen Vensters in Frascati Amsterdam >> 6 april Matglazen Vensters in Theater Rotterdam Rotterdam >> 7 april Matglazen Vensters in Corrosia Theater, Expo & Film Almere >> 10 april Matglazen Vensters in Peeriscoop Gorinchem >> meer...

PubiciteitsbeeldMatglazen Vensters

Premièredatum: 2018-03-27
speeldata

Een coproductie van Adelheid | Female Economy en Dood Paard

Doeze en Tacita: een echtpaar aan de verkeerde kant van de vijftig. Wat misschien ooit liefde is geweest heeft allang de vorm aangenomen van gewenning en berusting. Het leven is zijn beloften niet nagekomen; de wereld verandert sneller dan dit tweetal bij kan houden. Het water in de stille vijver van hun leven klotst hoog op wanneer Beau zich meldt. Hij is de zoon uit een eerder huwelijk van Doeze. Met de schijnbare achteloosheid van een beroepsgokker en met de kilte van een geboren cynicus speelt hij dit echtpaar uit elkaar. Door zijn manipulaties komt er weer beweging in hun verstandhouding. Maar dat betekent allerminst dat ze ook iets terugvinden van hun vroegere geluk.Als een geamuseerde kwakzalver ziet Beau wat voor kwetsuren hij veroorzaakt en als een koele onderzoeker bestudeert hij de machteloze strijd tussen deze twee intens vermoeide geliefden. Hij weet: als het allemaal  te ingewikkeld voor hem wordt, dan is kalm vertrekken het enige dat hij hoeft te doen.

Manja Topper, Titus Muizelaar en Kuno Bakker spelen in Matglazen Vensters mensen die ieder op hun eigen manier zoeken naar manieren om zich staande te houden in een harde en zelfzuchtige wereld. Na de locatievoorstelling Eiland (2015) waarin Manja Topper en Titus Muizelaar voor het eerst optraden als Doeze en Tacita , wordt Matglazen Vensters het tweede stuk dat ‘vaste’ Dood Paard-auteur Rob de Graaf schrijft voor deze twee spelers, aangevuld met Dood Paard-kernlid Kuno Bakker.

Credits:
Kuno Bakker, Titus Muizelaar, Manja Topper, Julian Maiwald, Michael Yallop
Tekst: Rob de Graaf
een coproductie met: Adelheid|Female Economy