van 27 t/m 30 augustus REIGEN in Peep Show Palace Festival door De Warme Winkel en De Brakke Grond Amsterdam >> 12 september REIGEN in Revanche / Monty Antwerpen >> 13 september De verse tijd الوقت الجديد in Revanche / Monty Antwerpen >> van 16 t/m 19 september REIGEN in Frascati Amsterdam >> 8 oktober REIGEN in Theater Kikker Utrecht >> meer...

pubiciteitsbeeld


scènefoto
Poquelin II

Premièredatum: 2017-11-09
speeldata

Poquelin II is een coproductie van Dood Paard, Toneelhuis/Olympique Dramatique, NTGent, STAN en ARSENAAL/LAZARUS in een grote bezetting: Kuno Bakker, Els Dottermans, Willy Thomas, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssengaan samen aan de slag met het œuvre van Molière.

In 2004 maakte STAN Poquelin, een voorstelling gebaseerd op een aantal stukken van Molière, waaronder ‘Médecin malgré lui’, ‘Sganarelle’ en ‘Le Malade Imaginaire’. De voorstelling toerde uitgebreid in een Nederlandstalige én een Franstalige versie. “Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden”, aldus Molière en reden genoeg om opnieuw in zijn werk te grasduinen voor een nieuwe voorstelling.
 
Staan zeker op het programma: ‘Le Bourgeois Gentilhomme’ (1670), waarin Molière spot met een rijke burger die het gedrag en de levenswijze van de adel wil imiteren en ‘L’Avare’ (1668), een tragikomedie over gierigheid, machtswellust, hebzucht, generatieconflict, waarheid en leugen, die bol staat van de absurde financiële en morele deals waar we elkaar mee bestoken.

Credits:
tekst: Molière
van en met: Kuno Bakker, Els Dottermans, Jolente de Keersmaeker, Stijn Van Opstal, Damiaan de Schrijver, Willy Thomas, Frank Vercruyssen
lichtontwerp: Thomas Walgrave
productie en decor: tg STAN
coproductie: ARSENAAL/LAZARUS, Dood Paard, NTGent, tg STAN, Toneelhuis