8 oktober REIGEN in Theater Kikker Utrecht - geannuleerd vanwege COVID-19 >> 10 oktober REIGEN in Monty Antwerpen - geannuleerd vanwege COVID-19 >> van 17 oktober t/m 18 november Honger - de foto's in SPRING in Autumn / Bibliotheek Utrecht - toegang gratis >> van 20 t/m 24 oktober De Meiden in Frascati Amsterdam >> van 30 t/m 31 oktober De Meiden in Balzaal De KOE Antwerpen - kaartjes via tickets@dekoe.be >> meer...

My Paper Crown

Premièredatum: 2017-07-13
speeldata

Op 13 juli 2017 opent Bas Kosters de Amsterdam Fashion Week in de Gashouder met My Paper Crown en ook Dood Paard is onderdeel van deze grote en spectaculaire modeshow.
In de expressieve, eclectische collectie My Paper Crown worden elementen uit verschillende tijden en culturen gebruikt: rococo en traditionele Afrikaanse kostuums worden gecombineerd met werkkleding. De met de hand genaaide creaties zijn gemaakt van gerecyclede oude vlaggen en de titel van de show, My Paper Crown, verwijst naar het belang van het geven van aandacht. ‘Een papieren kroon is net zo belangrijk als elke andere kroon’. Tijdens de show wordt Carrot Day gevierd. Een groep arbeiders bereidt zich voor op de parade waarin de excentrieken uit het dorp zich aan de wereld presenteren. Bas Kosters zit op een berg aardappelen aan de voet van de catwalk en schildt aardappelen, er wordt door de andere arbeiders geveegd, soep gekookt, groente verbouwd, was opgehangen en daartussen presenteren de ‘excentrieken’ de collectie nadat Louis van der Waal en Manja Topper de Carrot Day openen met een dialoog waarin ze bewonderend en jaloers commentaar gaven op de excentrieken. Naast Dood Paard, is een bont gezelschap aan modellen, een fanfareorkest, zangeres Marielle Dijkhuizen en een videoinstallatie van kunstenaar Alex Kaseta onderdeel van de show. My Paper Crown is een pleidooi voor kunst en creativiteit.

Credits:
Bas Kosters, Manja Topper, Louis van der Waal
foto: Peter Stigter