van 14 t/m 15 juli De verse tijd الوقت الجديد in Peep Show Palace Festival door De Warme Winkel en De Brakke Grond Amsterdam >> van 27 t/m 30 augustus REIGEN in Peep Show Palace Festival door De Warme Winkel en De Brakke Grond Amsterdam >> 12 september REIGEN in Revanche / Monty Antwerpen >> 13 september De verse tijd الوقت الجديد in Revanche / Monty Antwerpen >> van 16 t/m 19 september REIGEN in Frascati Amsterdam >> meer...

My Paper Crown

Premièredatum: 2017-07-13
speeldata

Op 13 juli 2017 opent Bas Kosters de Amsterdam Fashion Week in de Gashouder met My Paper Crown en ook Dood Paard is onderdeel van deze grote en spectaculaire modeshow.
In de expressieve, eclectische collectie My Paper Crown worden elementen uit verschillende tijden en culturen gebruikt: rococo en traditionele Afrikaanse kostuums worden gecombineerd met werkkleding. De met de hand genaaide creaties zijn gemaakt van gerecyclede oude vlaggen en de titel van de show, My Paper Crown, verwijst naar het belang van het geven van aandacht. ‘Een papieren kroon is net zo belangrijk als elke andere kroon’. Tijdens de show wordt Carrot Day gevierd. Een groep arbeiders bereidt zich voor op de parade waarin de excentrieken uit het dorp zich aan de wereld presenteren. Bas Kosters zit op een berg aardappelen aan de voet van de catwalk en schildt aardappelen, er wordt door de andere arbeiders geveegd, soep gekookt, groente verbouwd, was opgehangen en daartussen presenteren de ‘excentrieken’ de collectie nadat Louis van der Waal en Manja Topper de Carrot Day openen met een dialoog waarin ze bewonderend en jaloers commentaar gaven op de excentrieken. Naast Dood Paard, is een bont gezelschap aan modellen, een fanfareorkest, zangeres Marielle Dijkhuizen en een videoinstallatie van kunstenaar Alex Kaseta onderdeel van de show. My Paper Crown is een pleidooi voor kunst en creativiteit.

Credits:
Bas Kosters, Manja Topper, Louis van der Waal
foto: Peter Stigter