17 november Contextprogramma bij The Tragedy of Slaughtervaart in Broedplaats LELY Amsterdam >> van 17 november t/m 1 december The Tragedy of Slaughtervaart in Broedplaats LELY Amsterdam >> 21 november De verse tijd الوقت الجديد in C-mine cultuurcentrum Genk >> 22 november De verse tijd الوقت الجديد in international arts festival NEXT / vzw cultuurcentrum de steiger Menen >> van 22 t/m 24 november Contextprogramma bij The Tragedy of Slaughtervaart in Broedplaats LELY Amsterdam >> meer...

Poster


publiciteitsfoto


scènefoto's
De verse tijd الوقت الجديد

Premièredatum: 2018-11-07
speeldata

De verse tijd is een coproductie met Toneelhuis. De twee in Antwerpen wonende theatermakers Mokhallad Rasem en Kuno Bakker spelen op één avond negen kleine voorstellingen over negen grote thema’s, met als basis de ontmoeting tussen twee mannen en twee werelden. Een zoektocht van twee dolende zielen naar common ground. Een zoektocht die steeds een andere vorm aanneemt. Een rituele dans, een mislukte dialoog, een fragiel beeld. Samen vertellen de delen een overkoepelend verhaal over twee mannen die, ondanks hun verschillen, aftasten waar hun levens elkaar raken en verrijken. Of waar ze elkaar misschien met rust moeten laten. In het openhartige gesprek dat rond deze verschillen ontstaat, wordt het publiek uitgenodigd om mee te denken en zelf een positie te bepalen.

Kunnen wij alleen maar spelen en het nergens over hebben?

Kunnen we alle woorden weggooien en opnieuw beginnen?

Kunnen we niet: jij bent zo en ik ben zo?Kuno en Mokhallad ontmoeten elkaar regelmatig om een van de thema's uit te spitten. Klik hier voor een fotoverslag.

Klik hier om het interview van Erwin Jans met Mokhallad en Kuno te lezen.

Lees hier het mooie interview met Mokhallad en Kuno in De Morgen.


Credits:
Kuno Bakker, Mokhallad Rasem, Iwan Van Vlierberghe, Julian Maiwald
een coproductie met: Toneelhuis
foto: Lara Gasparotto