20 januari De verse tijd الوقت الجديد in De Meervaart Amsterdam >> 3 februari Salon Paraula in Splendor Amsterdam >> van 22 februari t/m 2 maart Kwartet in Frascati Amsterdam >> van 5 t/m 7 april Wie is er bang voor Virginia Woolf? in Frascati Amsterdam >> 9 april Wie is er bang voor Virginia Woolf? in Arenberg Antwerpen >> meer...

poster


publiciteitsfoto


scènefoto's
WWW.SLAUGHTERVAART.NL

trailer

The Tragedy of Slaughtervaart

Premièredatum: 2018-11-09
speeldata

WEGENS SUCCES VERLENGD T/M ZATERDAG 1 DECEMBER

Een Shakespeareaanse tragedie losjes gebaseerd op de verwikkelingen rond het roemruchte Slotervaartziekenhuis met in de hoofdrollen Aysel Erbudak, Jan Schram en het ziekenhuis zelf. Gespeeld in de aula van broedplaats LELY in Amsterdam Nieuw-West (naast station Lelylaan).


KAARTJES VIA FRASCATI OF DE MEERVAART
KIJK OP WWW.SLAUGHTERVAART.NL VOOR MEER NIEUWS EN ACHTERGRONDINFORMATIE

Gebouwd als open en voor iedereen toegankelijk gezondheidscentrum midden in een nieuwe volkswijk, was het Slotervaartziekenhuis in de jaren zeventig een toonbeeld van vooruitgangsgeloof en gelijkheidsdenken. Een ziekenhuis waar het niet om geld of efficiency maar om mensen moest draaien. Ironisch genoeg zou enkele decennia later juist het Slotervaartziekenhuis het eerste grote Nederlandse ziekenhuis worden dat in private handen kwam. En niet in de handen van zorgondernemers, maar in die van twee zakenmensen – de Noord-Hollandse vastgoedondernemer Jan Schram en de uit Turkije afkomstige flamboyante self-made woman Aysel Erbudak. Zakelijk instinct, grote woorden en een flinke hoeveelheid geld bleken toch niet voldoende om van dit gezondheidszorgsprookje een succes te maken: na veel chicanes en gedoe kwam het Slotervaartziekenhuis in een steeds vrijere val terecht.
The Tragedy of Slaughtervaart gebruikt deze geschiedenis om er een breder verhaal mee te vertellen: het verhaal van kwetsbare idealen in een harde wereld, een verhaal over het hardnekkige geloof in dat de dingen toch ánders kunnen dan hoe ze meestal gaan, het verhaal van de verblinding die ervoor zorgt dat we goede bedoelingen uit het oog verliezen en er ontluisterend cynisme voor in de plaats krijgen.

Het Slotervaartziekenhuis is afgelopen donderdag failliet verklaard. Wij wensen alle medewerkers en de patiënten veel sterkte.

Contextprogramma
 Ook bij The Tragedy of Slaughtervaart organiseert Florian een contextprogramma waarvoor filosofen, schrijvers, wetenschappers, ondernemers en politici worden uitgenodigd. Tijdens de gesprekken komen onderwerpen als de privatisering van publieke diensten, de utopie van de vrije markt, het neoliberalisme en de geschiedenis van Nieuw-West aan bod. Hieronder het programma, aanvang 19.00 uur.

8 november: gesprek met Rob de Graaf, schrijver van The Tragedy of Slaughtervaart
16 november: gesprek met Sander Heijne, auteur van het boek Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u
17 november: gesprek met Bas Soetenhorst en Jeroen Wester, journalisten en schrijvers van De Kraak van het Slotervaartziekenhuis & de avonturen van Aysel Erbudak
22 november: gesprek met schrijver en publicist Özkan Gölpinar
24 november: gesprek met emeritus hoogleraar en schrijver Hans Achterhuis

Meer informatie

Eten voor de voorstelling
Voorafgaand aan de voorstelling kan er in broedplaats LELY gegeten worden tussen 18.00 en 19.30 uur. Reserveren kan telefonisch via 06 58738871 of per mail via vicio.pastaio@gmail.com. Klik hier voor het menu.
Het eten wordt verzorgd door restaurant en cateraar Vicio il Mastropastaio, gespecialiseerd in de Siciliaanse keuken. Het eten wordt geserveerd in de ruimte van stichting MixTree.  


Credits:
Ellen Goemans, Jorn Heijdenrijk, Manja Topper, Ramses van den Hurk, Michael Yallop
Tekst: Rob de Graaf
Objecten: Carmen Schabracq (www.carmenschabracq.nl)
Posterbeeld: Kuno Bakker
Foto: Floyd Koster
Contextprogramma: Florian Hellwig
In samenwerking met: De Meervaart, Frascati
mede mogelijk gemaakt door : Urban Resort, stadsdeel Nieuw-West
met dank aan: broedplaats LELY