8 oktober REIGEN in Theater Kikker Utrecht - geannuleerd vanwege COVID-19 >> 10 oktober REIGEN in Monty Antwerpen - geannuleerd vanwege COVID-19 >> van 17 oktober t/m 18 november Honger - de foto's in SPRING in Autumn / Bibliotheek Utrecht - toegang gratis >> van 20 t/m 24 oktober De Meiden in Frascati Amsterdam >> van 30 t/m 31 oktober De Meiden in Balzaal De KOE Antwerpen - kaartjes via tickets@dekoe.be >> meer...

I am Slaughtervaart

Premièredatum: 2019-11-19
speeldata

Deze documentaire, een bijzondere ode aan het Slotervaartziekenhuis, wordt vertoond in Amsterdam en Utrecht als onderdeel van het contextprogramma bij The Tragedy of Slaughtervaart.

In oktober 2018 werd het Slotervaartziekenhuis failliet verklaard. De aanwezige patiënten moesten binnen 48 uur het ziekenhuis verlaten. 1200 mensen werden ontslagen. Rond de 90.000 patiënten moesten op stel en sprong op zoek naar een ander ziekenhuis. 
Filmmaakster Nina Pieters was één van deze patiënten. In samenwerking met haar arts en andere medewerkers en patiënten van het ziekenhuis probeert ze vlak nadat dit nieuws bekend wordt het ‘Slotervaartgevoel’ vast te leggen. Een bijzonder portret van een bijzonder ziekenhuis. 

Nina Pieters is documentairemaker en organiseert filmeducatie-projecten. Eerder werk o.a.: Vrouwen van Geuzenveld, Allemaal Kifkif en Jongens, mannen, vaders over jongens en vaderschap.Credits:
gemaakt door: Nina Pieters