van 4 t/m 5 september Poquelin II in Het Theater Festival / locatie DeSingel Antwerpen >> 6 september Poquelin II in Het Nationale Theater Den Haag >> 9 september Poquelin II in Nederlands Theater Festival, locatie Brakke Grond Amsterdam >> van 13 t/m 15 september Victor of de kinderen aan de macht in Frascati Amsterdam >> van 4 t/m 6 oktober Art (Kunst) in Crossing The Line Festival 2018 New York >> meer...

affiche
Lees het persbericht.
 
Lees de uitnodiging voor docuNEDERLAND, met documentaires, gesprekken en waarnemingen.
 
Lees de uitnodiging voor Gesprekken. Gesprekken aansluitend op de voorstellingen SCHUUR en ZELFPORTRET dat kan geen toeval zijn.
 
Lees Statement, de reactie van Lex Boon op STOCK NEDERLAND.

STOCK NEDERLAND

Premièredatum: 2007-04-10
speeldata

Dood Paard speelt drie voorstellingen over de staat van Nederland: een positiebepaling.
 
Begin 2006 maakte Dood Paard ZELFPORTRET dat kan geen toeval zijn. Over die voorstelling schreven de makers toen: de samenleving dwingt ons tot een positiebepaling. Na ZELFPORTRET volgde er nog twee voorstellingen over Nederland: ECO een satire van Oscar van Woensel over de bouwwoede in ons land en SCHUUR, een zwarte komedie van Rob de Graaf over de teloorgang van links.
 
We schrijven 2007. Het politieke landschap is veranderd. Een links christelijke coalitie regeert. Rita Verdonk zit in de oppositie en het parlementaire debat wordt met enige regelmaat gegijzeld door populistische interpellaties. Er waait een andere wind door Nederland, dat wel. Maar de vraag is in welke richting. Samen leven, samen werken is de nieuwe slogan. De jaren vijftig zijn hot. Het milieu is een selling point.
 
In STOCK NEDERLAND speelt Dood Paard drie voorstellingen gedurende drie weken in theater Frascati in Amsterdam. De voorstellingen vullen elkaar aan en geven een gevarieerde impressie van het land waarin de makers zijn geboren en opgegroeid. Een land dat ook zij hebben gemaakt en meegemaakt. 
 
Tijdens deze editie van STOCK NEDERLAND zijn er gesprekken met makers en presenteert Dood Paard als special: docuNEDERLAND, een avond met documentaires, gesprekken en waarnemingen over Nederland nu.
 
ECO
 
SCHUUR
 
ZELFPORTRET


Credits:


Artikelen bij dit project:
» docuNEDERLAND (24-04-2007)
» Gesprekken STOCK NEDERLAND (18-04-2007)