8 oktober REIGEN in Theater Kikker Utrecht - geannuleerd vanwege COVID-19 >> 10 oktober REIGEN in Monty Antwerpen - geannuleerd vanwege COVID-19 >> van 17 oktober t/m 18 november Honger - de foto's in SPRING in Autumn / Bibliotheek Utrecht - toegang gratis >> van 20 t/m 24 oktober De Meiden in Frascati Amsterdam >> van 30 t/m 31 oktober De Meiden in Balzaal De KOE Antwerpen - kaartjes via tickets@dekoe.be >> meer...

Chinindrest take-away

Premièredatum: 2002-10-31
speeldata

Een voorstelling die doet denken aan performance. Iedere avond reageren de toneelspelers op elkaar met een schat aan monologen en zinsneden, die tijdens de repetities is opgebouwd. Elke voorstelling wordt een ander deel van de schat tevoorschijn gehaald, er ligt geen structuur of volgorde aan ten grondslag. De fragmenten die in het hoofd van de spelers zijn opgeslagen vormen de elementen waarmee iedere avond een nieuw gesprek wordt gevoerd, een dramaturgie ontwikkeld. 
 
Een voorstelling waarin gejamd wordt met teksten zoals in jazz met muzikale thema's. Geluidsfragmenten van de dj ondersteunen de woorden van de toneelspelers en de woorden krijgen de directheid van muziek. Korte en lange samples leiden ons langs kelders of weilanden, langs weerzin, lust, katers of rust. Geluidsfragmenten worden geassocieerd met tekstfragmenten. Muziek haakt in op emoties, om vervolgens weer andere emoties op te roepen waardoor het gesprek weer nieuwe wendingen kan nemen.


Credits:
Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Steve Green, Manja Topper, Iwan Van Vlierberghe, Oscar van Woensel
Landschappen: Remco Packbiers, Sal Kroonenberg