van 26 t/m 27 oktober Het Raadsel van Alles Wat Leeft (9+) in Corrosia Theater, Expo & Film Almere >> 16 november De verse tijd الوقت الجديد in Theater De Omval Diemen >> van 19 t/m 20 november Contextprogramma bij The Tragedy of Slaughtervaart in Frascati Amsterdam >> van 19 t/m 20 november The Tragedy of Slaughtervaart in Frascati Amsterdam >> 21 november Kwartet in Het Nationale Theater Den Haag >> meer...

Chinindrest take-away

Premièredatum: 2002-10-31
speeldata

Een voorstelling die doet denken aan performance. Iedere avond reageren de toneelspelers op elkaar met een schat aan monologen en zinsneden, die tijdens de repetities is opgebouwd. Elke voorstelling wordt een ander deel van de schat tevoorschijn gehaald, er ligt geen structuur of volgorde aan ten grondslag. De fragmenten die in het hoofd van de spelers zijn opgeslagen vormen de elementen waarmee iedere avond een nieuw gesprek wordt gevoerd, een dramaturgie ontwikkeld. 
 
Een voorstelling waarin gejamd wordt met teksten zoals in jazz met muzikale thema's. Geluidsfragmenten van de dj ondersteunen de woorden van de toneelspelers en de woorden krijgen de directheid van muziek. Korte en lange samples leiden ons langs kelders of weilanden, langs weerzin, lust, katers of rust. Geluidsfragmenten worden geassocieerd met tekstfragmenten. Muziek haakt in op emoties, om vervolgens weer andere emoties op te roepen waardoor het gesprek weer nieuwe wendingen kan nemen.


Credits:
Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, stadsdeel, Manja Topper, Iwan Van Vlierberghe, Oscar van Woensel
Landschappen: Remco Packbiers, Sal Kroonenberg