van 2 t/m 6 mei Art (Kunst) in Théâtre Garonne Toulouse >> van 9 t/m 11 mei Het Raadsel van Alles Wat Leeft (11+) in HETPALEIS Antwerpen >> 9 mei Art (Kunst) in Théâtre de l'Olivier Istres >> 12 mei Het Raadsel van Alles Wat Leeft (11+) in Theater a/h Spui Den Haag >> van 12 t/m 13 mei Art (Kunst) in Bois de l'Aune Aix-en-Provence >> meer...

voorpubliciteitsfoto's
WATJEZEGT

Premièredatum: 2009-03-04
speeldata

Dood Paard zou aanvankelijk WATJEZEGT spelen, maar door onvoorziene omstandigheden kunnen ze dit stuk niet spelen. In plaats daarvan werd Ritter Dene Voss van Thomas Berhard gespeeld.
 
Mocht je in Nederland niet van alles zeggen?
 
Tot op zekere hoogte wel.
 
'Dit is iets wat ik als aandachtpunt in het overleg ter overweging naar voren zou willen brengen of daarvan eventueel een prioriteit gemaakt kan worden.' Zulke zinnen kun je in Nederland zonder bikken of blozen zeggen.
 
Taal als instrument om verantwoordelijkheid te ontlopen.
Of je nu de debatten volgt in de Tweede Kamer, de discussies op de weblogs, de koppen in de media, het lijkt wel of iedereen een eigen agenda heeft.
 
Er wordt ingedekt en aangedikt, terwijl er een schreeuwende behoefte is aan doorzien en doortasten. Is dat altijd al zo geweest? Of valt het nu op omdat het gat steeds groter wordt tussen wat er aan de hand is en de manier waarop er gesproken wordt?
 
Een stuk waarin een rookgordijn hangt dat uit zinnen is opgetrokken. Dat zal ze leren.
 
 


Credits:
Hans Aarsman, Benny Claessens, Femke Heijens, Manja Topper, René Rood